top of page

Ett litet urval av föreningar som Viktor Ollqvists stiftelse understött

1.

DUV - De utvecklingsstördas väl

DUV i Vasanejden är en intresseförening för personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga. Föreningen ordnar olika fritidsaktiviteter och träffar för sina medlemmar.

 

Många unga personer som har någon typ av funktionsnedsättning har inte så många vänner på kvällar och helgar, säger verksamhetsledare Christina Mannfolk.

 

Genom DUV får de möjlighet att träffa andra personer och delta i meningsfulla aktiviter. En guldkant i vardagen kan man säga.

 

Utan ekonomiskt stöd från kommuner, stiftelser och fonder skulle det vara omöjligt för föreningen att ordna aktiviter. DUV i Vasanejden har bland annat fått ekonomiska bidrag från Viktor Ollqvists stiftelse. 2019 kunde DUV ordna en stor aktivitetsdag med 150 deltagare i Botniahallen tack vare pengar från Ollqvist stiftelse.

- Vi är så glada varje gång vi får bidrag. Det är som att få en lottovinst, säger Mannfolk.

nathan-anderson-8VmiMhameng-unsplash_edi

2.

Iskmo-Jungsund Bollklubb

Iskmo-Jungsund bollklubb grundades 1986. Föreningen är verksam i Norra Korsholm och är idag Korsholms största fotbollsförening. Föreningen har 270 aktiva utövare varav 220 är juniorer.

 

Det absolut viktigaste för oss är att göra fotboll möjligt för alla barn. Det ska inte vara en kostnadsfråga om man får spela fotboll eller inte, säger ordförande Joakim Häggblom.

 

Föreningens viktigaste målsättning är därmed att göra fotbollen tillgänglig för barn. Att spela fotboll som ung har många fördelar, bland annat lär sig barnen hur man fungerar i grupp och får samtidigt många nya kompisar. I Iskmo-Jungsund bollklubb är inte tävlingsmomentet det viktiga, utan fokus hos tränare ligger alltid på att barnen ska få ha roligt på plan och spela så mycket fotboll som möjligt.

 

Tack vare bidrag från bland annat Viktor Ollqvists stiftelse kan föreningen hålla ner kostnaderna för spelarna och erbjuda barnen en vettig fritidssysselsättning till ett lågt pris.

alyssa-ledesma-PxJj97JGZXE-unsplash_edit
DUV
Iskmo-jungsund bollklubb

3.

Vasa Hjärtförening
jesse-orrico-Us3AQvyOP-o-unsplash_edited

Vasa Hjärtförening - Vaasan Sydänyhdistys grundades år 1956 och finns till för dem som drabbats av en hjärtsjukdom.

 

Föreningen har 430 medlemmar i Vasa och omnejd i dag, säger föreningens ordförande Kari Korpilahti.

 

Tack vare föreningen kan hjärtsjuka få en guldkant på vardagen i form av olika aktiviteter som föreningen arrangerar. Föreningen ordnar också rehabilitering åt dem som drabbats av en hjärtsjukdom.

 

Utan extern finansiering skulle det inte vara möjligt för föreningen att vara verksam. Viktor Ollqvists stiftelse har beviljat ekonomiskt understöd till distriktet tidigare.

 

Vi är väldigt tacksamma över alla bidrag. Vi skulle inte kunna erbjuda till exempel rehabilitering med enbart våra medlemsavgifter, säger Korpilahti.

Kust österbottens hjärtdistrikt
bottom of page